Siirry sisältöön

VR-lasit ja Insta360-kamera tutuksi

Kevään 2022 aikana on hankkeessamme ollut niin paljon tapahtumia, että näiden nettisivujen päivitys on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Kevään aikana hankkeemme tarjosi yhteistyökumppaneille useampia mahdollisuuksia tutustua ja testata erilaisia VR-laseja sekä opetella Insta360-kameran käyttöä.

Diakin koulutusyksikkö hankki vuoden 2021 lopulla kuudet Oculus-lasit ja kaksi Insta360-kameraa, joita olemme onneksemme voineet käyttää tässä hankkeessa.

Oculus-laseja on lainattu yhteistyökumppaneillemme, jotta he ovat voineet tutustua niiden käyttöön. Ensimmäinen hyötypeli, joka heille esiteltiin, oli Learning Life Mysteeri 24/7.

Insta360-kameran käyttöä on päästy opettelemaan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) avustuksella. Heiltä hankittu koulutuskokonaisuus oli kattava kokonaisuus Insta360-kameran hyödyntämisen mahdollisuuksista sekä käyttökoulutusta. Käyttökoulutus sisälsi mm. kuvausta, kuvien siirtämistä tietokoneelle ja VR-laseille, kuvien hyödyntämistä ThingLink tms. alustoilla. Yllä olevassa kuvassa POKEn Katja Huttunen testailee ja opastaa kuvien siirrossa Oculus-laseille.

PICO-laseja saimme käyttöömme huhtikuun alusta alkaen, jolloin Virtual Dawnin Antti Martikainen kävi esittelemässä Virtual Dawnin Education Wordl-alustan https://virtual-dawn.com/product_vrew.html tarjontaa Pieksämäellä.

Lisäksi Virtual Dawnin ja yhteistyökumppaneidemme kanssa on kehitelty vielä yhtä uutta peliä, erään vanhan pelin pohjalle, koska tarkoitukseemme sopivaa syy-seuraus-peliä ei ollut vielä olemassa.

Syksyllä julkaistaan näistä kaikista edellä kerrotuista hankkeen tapahtumista lisäinfoa. Jää kuulolle, mutta nauti ensin kesästä.

Terveisin, Virpi